Scouts

De scouts zijn jongens en meisjes van 11-15 jaar. Elke zaterdagochtend van 9.00 tot 11.30 uur hebben zij opkomst in het clubhuis aan de Dierenriem in Maartensdijk.

Tijdens de opkomst doen ze verschillende dingen, die variëren van pionieren en kampvuur maken tot appeltaart bakken en een uitdagend spel.

Door het hele jaar heen worden er ook verschillende weekendkampen georganiseerd. Zo is er bijvoorbeeld elk jaar een DVD-weekend waarbij er de hele nacht films gekeken worden, het ijsberenweekend waar je in januari gaat kamperen in de kou met andere groepen uit de regio, hikes en nog meer leuke weekenden.


De scouts gaan ook elk jaar een week op kamp, meestal in de meivakantie. Tijdens die week slapen ze in tenten en moeten ze hun eigen eten koken. Zo’n week kamp heeft ook altijd een thema, bijvoorbeeld “Middeleeuwen” of “Geheim agent”. Rondom dat thema worden dan allerlei spellen gedaan en meestal gaan de scouts tijdens het kamp zwemmen en twee dagen op hike (speurtocht lopen met al je spullen in een rugzak op je rug).

Lijkt het je leuk bij de scouts? Kom dan een keertje kijken op zaterdagochtend (laat dit wel even weten via de mail). Je kan altijd de eerste drie keer gratis meedoen!

Wil je meer weten, mail dan naar leiding via scoutsamg@hotmail.nl